Συνεδρίες συμβουλευτικής


Ατομικές συνεδρίες


Σε τι αποσκοπεί η συμβουλευτική συνεργασία: Από το 1994 συνεργάζομαι με όσους θέλουν να προχωρήσουν στη ζωή τους κάνοντας προσεγμένες επιλογές, όσους θέλουν να δώσουν στον εαυτό τους νέες ευκαιρίες, να ξεπεράσουν εμπόδια, να βελτιώσουν σχέσεις και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα παίρνοντας τη ζωή στα χέρια τους.

Η πρώτη συνάντηση είναι μια ευκαιρία γνωριμίας, όπου μπορείτε να αναπτύξετε τους λόγους που σας οδήγησαν σε μένα, να πληροφορηθείτε τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους εργάζομαι, χωρίς καμία υποχρέωση να συνεχίσετε. Ταυτόχρονα, ανάλογα με το θέμα που σας απασχολεί, θα είμαι κι εγώ σε θέση να γνωρίζω αν μπορώ να αναλάβω τη συγκεκριμένη περίπτωση ή να σας κατευθύνω ανάλογα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους όρους συνεργασίας με τους θεραπευτές ψυχικής υγείας, κάντε κλικ εδώ.

Ο συνολικός αριθμός των συναντήσεων: Ο συνολικός αριθμός των συναντήσεων διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, και σε κάθε περίπτωση οι συνεδρίες συνεχίζονται όσο εσείς το επιθυμείτε ή νιώθετε ότι κερδίζετε απ’ αυτές. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν 55′.

Το κόστος

Το κόστος είναι προσιτό και προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης.  Ιδιαίτερα φιλικές τιμές, για νέους 18-28 ετών και διαζευγμένους με χαμηλό εισόδημα.

Τι συζητώ με τους πελάτες μου

Οι πελάτες μου μπορούν να συζητήσουν οποιοδήποτε τους ενδιαφέρει και τους απασχολεί: θέματα σπουδών, εργασίας και σταδιοδρομίας, συντροφικότητας, προσωπικής εξέλιξης και ταυτότητας. Επίσης, θέματα που αφορούν την οικογένεια -όπως η επικοινωνία με παιδιά και εφήβους- τον σύντροφο ή το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον. Και ακόμη, καταστάσεις άγχους, μοναχικότητας, βελτίωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεικόνας, διεκδίκηση, οριοθέτηση.

Τις συναντήσεις μας χαρακτηρίζει η εμπιστοσύνη ώστε να μπορέσετε άφοβα, να μιλήσετε για τα θέματα που σας απασχολούν, να αναπτύξετε τις σκέψεις σας, να μιλήσετε ανοιχτά για τα συναισθήματά σας, να εμβαθύνετε και να εξετάσετε πιθανές λύσεις. Εγώ συμβαδίζω μαζί σας, άλλοτε ακούγοντας άλλοτε επισημαίνοντας και παρατηρώντας και άλλοτε θέτοντας ερωτήσεις.

Η συμβουλευτική διαδικασία, όπως ονομάζεται, βοηθά να πλησιάσετε τη δική σας αλήθεια, να διερευνήσετε τις δυνατότητές σας και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας.

Και μόνο το γεγονός ότι κάποιος εξασφαλίζει μια ώρα εντελώς δική του, με έναν επαγγελματία της ψυχικής υγείας, βοηθά να τοποθετηθούν τα πράγματα στη θέση τους, στην πραγματική τους διάσταση, συνεχίζοντας τη ζωή με περισσότερη δύναμη, διαύγεια, αλλά και νέες ιδέες.

Ποια είναι η εκπαίδευση και η φιλοσοφία μου

Έχω πτυχίο Ψυχολογίας και μεταπτυχιακό στις Συμβουλευτικές Σπουδές από το Keele University στο ΗΒ. Ασκώ το επάγγελμά μου από το 1994, ενώ παράλληλα ενημερώνομαι ανελλιπώς συμμετέχοντας σε συνέδρια, σεμινάρια, διαλέξεις και ομιλίες, συγγράφοντας άρθρα και βιβλία.

Η βασική μου προσέγγιση είναι η Προσωποκεντρική (Carl Rogers), που υποστηρίζει πως οι άνθρωποι γεννιόμαστε γεμάτοι δυνατότητες και ικανότητες που μπορούμε να αναπτύξουμε σ’ ένα ευνοϊκό περιβάλλον. Ο στόχος μου ως συμβούλου είναι να βοηθώ τους πελάτες μου να δημιουργήσουν ένα όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκό περιβάλλον γύρω τους, ώστε να αναπτυχθούν αξιοποιώντας τη δυναμική τους και να ζήσουν πιο ποιοτικά την ζωή τους.

Είμαι αναγνωρισμένη σύμβουλος από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής ΕΕΣ, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας EACP.

Αν αρχίσω τη Συμβουλευτική, θα την έχω για πάντα ανάγκη;

Η Συμβουλευτική επικεντρώνεται στη μοναδικότητα του ατόμου, και το δικαίωμά του να ενεργεί, να εκφράζεται και να δημιουργεί με βάση αυτήν ακριβώς τη μοναδική προσωπικότητά του.
Επομένως η Συμβουλευτική δεν αποσκοπεί στην εξάρτηση αλλά στην ανεξαρτησία. Αν λοιπόν την αποζητήσετε και σε άλλα στάδια της ζωής σας, θα είναι από επιλογή και όχι από εθισμό σ’ αυτήν.

Θα ξαπλώνω σε ντιβάνι;

Στο γραφείο μου συζητάμε καθισμένοι αντικριστά σε πολυθρόνες.

Δεν πρέπει κανείς να λύνει μόνος τα προβλήματά του;

Μέσα από τις συναντήσεις μας θα εμβαθύνετε και θα εξερευνήσετε τις σκέψεις σας, καταλήγοντας σε αποφάσεις που σας αντιπροσωπεύουν πραγματικά και ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας μέσα από το δικό σας δυναμικό. Την διαδικασία αυτή διευκολύνει η συνεργασία με εκπαιδευμένα άτομα στην ψυχική υγεία και διαφέρει ριζικά  από το μοίρασμα μεταξύ φύλων.

Μήπως η Συμβουλευτική είναι για “προβληματικά” άτομα;

Η συμβουλευτική είναι για όλους. Αφορά την ατομική πορεία καθενός από εμάς μέσα από τις διάφορες φάσεις της ζωής, είτε αυτές είναι δύσκολες και δύσβατες είτε καινούριες και δημιουργικές.
Όλοι θα αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή δυσκολίες, και είναι παράλογο να πιστεύουμε πως οφείλουμε να βρίσκουμε τις λύσεις σε όλα μόνοι μας.


Σύμβουλος ζευγαριών


Έχει όλα τα στοιχεία της ατομικής Συμβουλευτικής. Ως Συμβουλευτική ζευγαριών σας βοηθά να βελτιώσετε τη σχέση σας, να διαπιστώσετε αν θέλετε να συνεχίσετε την κοινή σας πορεία, και τι πραγματικά αποζητά καθένας από εσάς από μια καλή σχέση.

Η Συμβουλευτική ζευγαριών στοχεύει στο να σας βοηθήσει να βγείτε απο φαύλους κύκλους στους οποίους μπλέκεστε και που φθείρουν τη σχέση σας και τα συναισθήματα θυμού, φόβου ή και απόρριψης που μπορεί σας διακατέχουν, και να σας βοηθήσει να ξαναβρεθείτε και να νιώσετε ασφαλής, ήρεμοι και ποθητοί μέσα στη σχέση σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη συνεδρία κάντε κλικ εδώ.

Αν πάλι αποφασίσετε να μη συνεχίσετε τη σχέση σας, η Συμβουλευτική θα σας βοηθήσει να βρείτε ομαλά κανάλια επικοινωνίας μεταξύ σας, γεγονός πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα μάλιστα αν έχετε παιδιά. Σε αυτήν την περίπτωση θα πάρετε οδηγίες και κατευθύνσεις για την σωστή αντιμετώπισή τους, καθώς και θα διευκολυνθείτε στη μεταξύ σας επικοινωνία.

Διαρκεια & Κόστος
Οι συνεδρίες ζευγαριών διαρκούν μια ώρα. Το κόστος είναι προσιτό και προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης. Εφόσον ενδιαφέρεστε, κάντε κλικ εδώ.


Σύμβουλος γονέων  


Δεν είναι εύκολο να είναι κανείς γονιός!
Σίγουρα δεν είναι ένας ρόλος για τον οποίο μας εκπαιδεύουν κατάλληλα. Συχνά, παρα τις καλές μας προθέσεις ταλαντευόμαστε μεταξύ μηδενικής ή υπερβολικής ανοχής. Μερικές συνεδρίες μαζί μου θα σας υποστηρίξουν τις προσπάθειές σας στο:

 

 • Να αναπτύξετε μια ζεστή και ειλικρινή σχέση με τα παιδιά σας,
 • Να φέρετε ισοροπία στις αδελφικές σχέσεις,Να αντιμετωπίσετε θέματα ύπνου και φαγητού,
 • Να επικοινωνείτε αποτελεσματικά ώστε να εισακούεστε,
 • Να θέτετε όρια σε καταναλωτικές απαιτήσεις και πιέσεις,
 • Να δαμάζετε ώρες ενασχόλησης με ηλεκτρονικά παιχνίδια και ΤV,
 • Να καλλιεργείται την υπευθυνότητα αποφεύγοντας περιττούς καυγάδες,
 • Να θωρακίζετε τα παιδιά σας ως προς πειράγματα, κοροϊδίες και ενδοσχολική βία.

Δείτε  επίσης, Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, Ομάδα Σύγχρονου Γονέα, και το πρόγραμμα ΙΣΤΑΜΑΙ


4 Σχόλια

 1. Pingback: Νεα σχέση; Αρχίστε τη σωστά | Ροή φωτός και αφύπνιση

 2. Διονυσια

  Καλησπέρα. Μπορούν να γίνουν συνεδρίες μέσω Ίντερνετ ;
  Ευχαριστώ

 3. This article is on 12 spot in google’s search results, if you want
  more visitors, you should build more backlinks to your
  website, there is one trick to get free, hidden backlinks from authority forums, search on youtube; how to get
  hidden backlinks from forums

 4. Nikos Papalalas

  Xaxaxaxaa

Σχολιάστε

*